Klubbinfo

Rid och köranläggningen GROPEN är belägen mellan Stånga och Hemse och ägs och drivs av Hemseortens Rid och Körklubb.

Hemseortens Rid och Körklubb, HORK, bildades 1973 och är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Organisations nummer 834000 9474

Marken är ett ett gammalt grustag, 2.5 hektar stort och det inköptes av HORK år 1977.

Föreningen samarbetar med Sindarve Ridskola i Garda, en rid- och körskola med fjordhästar. Se Sindarves hemsida www.sindarve.nu för mer info.

MEDLEMSAVGIFT 2018.

Medlemsavgiften för år 2018 är 175 kr för junior och 245 kr för senior pga höjning av medlemsavgiften från SRF samt nya medlemsförsäkringen.

Medlemsavgiften betalar du via bankgiro 727-3634 eller swish 123 223 9325

Ange namn, adress, telefonnummer och fullständigt personnummer samt email adress.

Du deltar även i ett funktionärslotteri med dragning vid årsmötet.

BÅTRESEBIDRAG TÄVLINGSRESOR

Cattis Jacobsson är båtreseansvarig inom HORK tillsvidare och svarar för bokningar och frågor gällande resor med häst, This is a mailto link.

Cattis bokar varje måndag, så tänk på att vara ute i god tid med de resor ni kan.

Här kan ni läsa all info gällande båtresor i HORK.

TRÄNINGSBIDRAG

Man kan söka träningsbidrag för att träna för fastlandstränare när dessa kommer till ön. Man får söka för max 25% av kostnaden per träning och taket är 1000 kr per år.

Träningsbidrag söks via styrelsen innan träningen varit.

Vid frågor kontakta ordförande Frida Karlqvist.

UNGDOMSTÄVLANDE

Ungdomar får halva tävlingslicensen betald av klubben. (Ungdom= ryttare till och med det året man fyller 18.)

Återbetalas vid årets slut eller när din arbetsinsats för året i klubben har gjorts, sker efter kontakt med klubbens kassör.

MÄSTERSKAPSBIDRAG

Klubben betalar ut 500 kr i bidrag för deltagande i SM, NM osv. Max 2 mästerskap per år och ryttare/kusk. Deltagande i mästerskap innebär också fri båtresa till och från tävlingen.

FÖRSÄKRING

HORK har som alla ridklubbar en försäkring genom Riksidrottsförbundet vari ingår ansvarsförsäkring, förmögenhetsbrottsförsäkring och rättsskyddsförsäkring. Denna försäkring har ej ett heltäckande skadeskydd så tänk på att ha en privat försäkring.

SvRF har tecknat en utökad medlemsförsäkring med LF som kommer att gälla from 2015.

Läs mer här om klubbens försäkring via SvRF.

GROPEN

HORK-medlemmar äger rätt att kostnadsfritt använda anläggningen förutsatt att de ej tävlar för annan klubb än HORK.

Om HORK-medlemmar vill hyra anläggningen kostar det 30 kronor/timme eller 400 kronor för heldag.

Årskort till Gropen, 250 kronor för icke medlemmar.

Timhyra 50 kronor/timmen för icke medlemmar, per person.

Grupper icke medlemmar 1-4 st 50 kr/timmen per person och 150 kr för fler än 5 personer.

Mer info under Gropen.

Betalas via HORK:s bankgiro.

Mer info om Gropen samt bokning finns här.

MATERIAL FÖR TRÄNING OCH TÄVLING

Klockor (körningens) hyra 150 kr per dag.

Körkoner 300 kronor per dag

Gropenmaterial – ring Frida Karlqvist 070-324 99 19.

Detta är HORK:s mål:

-att skapa gemenskap och sammanhållning genom information, dvs HORK:s hemsida, studiecirklar och lag i klubbens alla discipliner.

-att ha många studiecirklar och utbildningar.

-att vidareutveckla HORK US.

-att fortsätta arbetet med utveckling och underhåll samt uthyrning av rid- och köranläggningen Gropen.

-att stödja tävlingsryttare och tävlingskuskar i alla grenar med fysisk och psykisk träning med tonvikt på juniorer och young riders.

-att ha fortsatt hög nivå på tävlingsarrangemang.

-att fortsätta att utbilda tävlingsfunktionärer.

-att intensifiera arbetet med att jaga sponsorer till tävlingar.

-att få Div I lag i klubbens alla discipliner med både juniorer och seniorer.

-att få fler medlemmar engagerade i verksamheten.

Hemseortens Rid och KK - Ridsport

Bildad 1973-01-01
Föreningsnummer 21540-48
Postadress Frida Karlqvist, Liffride Stånga 435