Hoppa till sidans innehåll

HORK:s Juniortopp


HORK  har genom åren sponsrat sina juniorer/young rider som tävlar på nationell nivå med ett fast bidrag för tävling och träning.

Bidraget har betalats ut varje halvår när en rapport om vad som hänt under det gångna halvåret kommit.

Tyvärr har vi from 2014 tvingats frysa detta bidrag tillsvidare på revisorernas inrådan. Vi hoppas givietvis att vi kan komma igång med detta bidrag igen framöver!!!

 

Alida Strange 2014

             --------------------------------

Matilda Dreborg 2014

            --------------------------------

Matilda Dreborg höst- och vinter 2013

            ----------------------------------

Kalle Horwitz sommar- och höstrapport 2013

           -----------------------------------

Alida Stranges sommar och höstrapport 2013

           -----------------------------------

Alice Leanders vår- och sommarrapport 2013

            ----------------------------------------- 

Eneas Hållstens vår- och sommarrapport 2013                         

            -----------------------------------

Matilda Dreborgs vår- och sommarrapport 2013

            ------------------------------------------

Kalle Horwitzs vårrapport 2013           

            ------------------------------------------

Eneas Hållstens vårrapport 2013           

            ------------------------------------------

Josefin Johannessons vårrapport 2012           

            ------------------------------------------

Eneas Hållstens höstrapport 2012           

            ------------------------------------------

Alice Leanders höstrapport 2012

            -----------------------------------------

Alice Leanders vårrapport 2012

            -----------------------------------------

Eneas Hållstens vårrapport 2011

            -----------------------------------------

Josefin Johannessons vår rapport 2009

           ------------------------------------------

Eneas Hållstens vårrapport 2009

           -------------------------------------------

Josefin Johannessons vinterrapport 2008

           -------------------------------------------

Josefin Johannessons höstrapport 2008

           ------------------------------------------

Eneas Hållstens kvartalsberättelse 2008

           ------------------------------------------

Eneas Hållstens höstrapport 2008

           ------------------------------------------

Josefin Johannessons sommarrapport 2008

           ------------------------------------------

Eneas Hållstens sommarrapport 2008
               --------------------------------------

Josefin Johannessons reseberättelse från SM i körning på Flyinge 2008

            --------------------------------------------------------

Eneas Hållstens reseberättelse från Fjälkestad 2008

            ---------------------------------------------------------

Hej!

Här kommer en rapport från början av tävlingssäsongen 2007!

Året började med en tävling i Wisby med en LB. Där Carmel och jag gjorde en fin runda, men tyvärr petade sista bommen. I LA var han väldigt fin och hade bra tryck på honom till näst sista hindret där jag hade tänkt rida på 5 och han antagligen på 6 språng, tyvärr vägrade vi, men kom sedan direkt över det, sedan kom det sista hindret där jag ridit dålig väg till och där han vägrade igen. Men tycker själv att han faktiskt kunnat bjuda lite på det språnget, men tydligen inte så blev en uteslutning.

Nästa tävling var NGR som anordnade den 24 mars. Vi inledde en LB där det var PAS. I laget tror jag att vi hade Jessika Havdell, Emelie Randleff och Sara Jansson. Carmel och jag red som sista ryttare ut och var tvungna att rida nolla för att laget skulle gå till omhoppning. Kul nog gjorde vi det, och även det andra HORK laget hade tagit sig till omhoppning. Omhoppningen som gick i LB+5 klarade Carmel och jag av med ett pet i kombinationen. Men nu var det de andra tjejernas tur att räddade mig, och vi tog hem vinsten i laget!

Mera kommer från fastlandstävlingarna i vår!

Hälsningar Matilde Ahlsten


 

Tävlingstermin -07

Tävlingssäsongen började här hemma i Wisby med en LB, LA. Där Carmel och jag inte hade våran bästa dag. Ett pet i LB och uts. i LA. Därefter blev det Jönköping tillsammans med familjen Nilsson och lillasyster Amalia! Dag ett som var lördag hoppade jag LB, LA. Carmel var kanon fin på framhoppningen och jag kände att det skulle bli en kanonritt. Men som jag aldrig får tänka, för då släpper jag benen och Carmel får sköta allt själv. Tvärnit! Uts. i LB. Självförtroendet sjönk rejält och lyckades inte bli bättre i LA, uts. där med. Dag två, söndag bestämde jag mig för att skärpa till mig, jag red varje steg och fick ett pet i omhoppningen LB. I LA började Carmel bli lite trött, nolla i grunden men ett pet i omhoppningen även denna gång. Ingen speciellt lyckad helg för oss!

Nästa gång var det dags att åka till Kalmar/Nybros ridklubb och tävla. Med mig denna gång hade jag hela familjen utom pappa! Detta var ett meeting på tre dagar. Vi bodde på ett vandrarhem någon kilometer där ifrån som var bra! Tävlingsplatsen var kanon fin med bra bana och bra uppstallning, dock var vädret lite för varmt. Uppemot 34 grader! Fredagen inleddes med en felfri LB A:0/ A:0. till sista ryttare låg jag 5 men petades ner av sista ryttare och kom då utanför placering. Surt! I LA red jag endast för en nolla på grund av förra helgens förlust, och glad var jag för det blev en fin runda med noll fel! Lördagen var det dags för ännu en LA med lite mer teknisk bana än gårdagens, tyvärr fick vi ett stopp in på ”A” hindret i kombinationen och ett pet ut på ”B” hindret, då jag hade rejält under tempo. Söndagens klass var även där en LA A:0 (tidshoppning). Där gick jag runt med noll fel och en normal bra tid, dock utanför placering. Sedan var det bara att börja mocka, packa och åka till båten! En helt okej helg och ett självförtroende som börjat stiga igen!

I början av juni åkte jag och pappa Magnus iväg till den Nat. tävlingen i Åstorp. Vi bodde mysigt i en liten stuga cirka en mil därifrån och hade Carmel i mobilaboxar på tävlingsplatsen. Tävlingen började med en LA clear round där jag red något under tempo, och fick då ett pet på sista hindret som var ett räcke. Nästa klass var Carmel inte på G på framhoppningen och det blev massa strul, fick inte någon bra ”feeling” och red under tempo. Resulterades på banan med ett stopp och två nerslag. Dag två var det en LA+5 med många relaterade avstånd, svårt tyckte jag! Kom runt med ett stopp men hade dock denna gång ett bra tryck och tempo, rätt nöd iallafall! Sista dagen var A och B-final, jag hade egentligen kvalat till A-finalen men bestämde mig för att jag inte var redo att rida Msv B än. Det blev LA A:0 och jag satsade lite men en bom föll, otur!

Mot Västervik i mitten av juli åkte jag tillsammans igen med familjen Nilsson! Denna gång var det bara Cattis och Amanda på Manne! Helgen började ”bra” med att vi åkte totalt åt fel håll på grund av Amandas duktiga kartläsning! Men vi kom fram och fick bo i ett rum på tävlingsplatsen bredvid toaletterna! Jag och Cattis vägrade att tälta i regnet! Fredag och lördag morgon inledde jag med LA, ett pet i varje klass (4 fel). Sen på lördagen skulle jag och Amanda debutera vår första medelsvår! Jag kände att jag hade bra tryck i Carmel och att han var peppad. Vi var felfria till 5:e hindret som var en komb. Där hade jag alldeles för lågt tempo och tryck så vi rev båda hindren. På slutet av banan var det en linje med tre hinder. Mellan sista två hindren var det 4 galoppsprång och jag blev osäker och ville ha in 5. Där fick vi ett stopp, och andades inte tillräckligt när jag kom på det igen så fick ett stopp till. Utesluten...  Även om helgen inte var en kanon helg fick vi många skratt och mysiga dagar tillsammans. Fast vi bodde utanför toaletterna och hade med oss en liten sur Amanda ibland!J

5 augusti var jag på Gotland och tävlade i gropen. Hade velat rida LA, MSV B men tyvärr blev Msv inställd. Det blev en runda med noll fel i LB som var mjuk och fin med bra tryck, jag slutade på en andra plats. I LA var det ackumulator hoppning, jag var nolla till sista hindret som var jokern där tog trycket slut i mina ben och jag rattade för mycket, ett pet! Dumt gjort, men nöd efter dagen!

I slutet av augusti var jag iväg till Gamleby. Amalia åkte med som hästskötare och skötte sig galant! Denna gång var det inte bara vi som var gotlänningar utan ett helt gäng, bla. Fam. Bogren, Kaspar, systrarna Mollie och Sabina med flera. Trevligt! Gamleby var ett mysigt ställe i skogen med god mat! Fredagen började dåligt med en LA. Carmel stod emot ändå från början och vi blev uteslutna på fjärde hindret. Han kändes inte OK så jag gick till vet, där hon fick böja han. Helt fräsch häst, bara att köra på! Andra dagen var det omtalade derbyt, kändes svårt att få runt han när det var 21 hinder med olika svårigheter efter gårdagen. Förvånad blev jag när jag gick i mål med 4 fel. Var inte så jätte många som kom runt så fick placering, 6:e plats! Glad! Tredje och sista dagen var det LA/ Msv B. Folket jag åkte med hade övertalat mig att dra på sporrarna och jag tyckte att det var värt ett försök. Ett stopp i LA då jag rattade lite väl mycket mot kombinationen. Däremot i min andra Msv gick jag nolla och kom på 12:e plats, liten bit utanför placering men var jätte nöd! Sporrarna kommer i fortsättning alltid sitta på!

/ Matilde

Uppdaterad: 05 JAN 2017 07:42 Skribent: Cattis Jakobsson

SISU

 

Gangvide Farm

 

Stenstu Kvarn

 

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Hemseortens Rid och KK - Ridsport
Frida Karlqvist, Liffride Stånga 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link

Se all info